Erdélyi túrós rúd sonkával

Valamelyik este nem nagyon akaródzott húdeszuperes vacsit csinálnom. Magam sem voltam szuperes formámban. Valami egyszerű ízre vágytam, de aztán már arra sem tudtam rávenni magam, hogy valami finom kis főzeléket összeüssek. Igazából már napok óta ettem volna valami sósat, csak fogalmam sem volt, hogy mit. A valami sós nálam azt jelenti, hogy sós süti, vagy pogácsa, vagy ilyesmi.

Éppen a fagyasztóban szortíroztam, hogy mi az, amit már el kell készítenem, mi az, ami még maradhat odabent. Így akadt a kezembe egy 25 dkg-os túró. Rögtön beugrott az erdélyi túrókocka! Mmmm… az a finom puhaság, az az omlós tészta… az az illat, és ahogy forrón majd' megsüti a számat, mert persze nem bírom ki 🙂

Megnézve a receptet, a titka, hogy egyenlő arányban vannak benne a fő hozzávalók. De zsírt nem akartam használni, így a 25 dkg túróhoz 25 dkg lágy margarint és 25 dkg finom lisztet kevertem. Sót bőségesen, egy tojást és egy sütőport is tettem bele.
A furmány most csak annyi volt benne, hogy a tésztát felére nyújtottam, sovány füstölt karaj szeleteket tettem közé és összehajtottam. Így daraboltam nagyobb rudakká, kentem meg tojással és szórtam meg szezámmaggal. És így lett belőle erdélyi túrós rúd sonkával.
Másnap reggel Apácska vidáman falatozott belőle, én pedig ezt vittem ebédre az érett mangóm mellé. Most, hogy így próbálkoztam a recepttel, máris tudom mivel trükkölök legközelebb 😉

erdélyi túrós rúd sonkával

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük