Anyukámtól kapom

Emese lányomnak, aki sokkal változatosabban, több fűszert használva, nagyon ízesen tud főzni, és a legegyszerűbb ételt is ínycsiklandóan tálalja.

Ez úgy lehet, hogy először fejben találod ki az ízeket. Nagyon szeretem olvasni az írásaidat, nem feltétlen a recepteket, hanem az összekötő mesét. Szeretem a stílusodat, a gördülékeny apró történeteket, a leírt gyerekkori emlékeidet.

Én is írok neked egy húsos ételt, amit régen már többször elkészítettünk együtt, de majdnem elfelejtettem. Ez a göngyölt pulykamell.

Kislányom, úgy jártam, hogy a mélyhűtőben kerestem valami ebédnek valót. Találtam pulykamellet, és volt még az uzsonnának szánt sonkából is. Sajt mindig van.

A pulykát felszeltem egymás mellé fektettem, megsóztam, és rongyosra klopfoltam. Rászeleteltem a sonkát, megszórtam vastagon sajttal, majd feltekertem, mint egy bejglit. Bacon szalonnával betekertem, és betettem a tepsibe, tettem rá 10 dkg vajat, megpároltam. Végül egy kicsit megszórtam sajttal és ráolvasztottam. Kicsit hűlt, majd felszeletelve tálaltam.

Legközelebb, ha ilyesmit főzök, pulykamájjal fogom megtölteni. A májat megpíritom, sóval, borssal ízesitem.
Köszönöm Anyuci 🙂 Remélem máskor is írsz nekem ide, ha nálunk jártok! 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük