Még valami

Na csak azért, hogy ne mindig a pasta domináljon, idetűzök egy finom húsételt is. Aki olvas, már biztosan tudja, hogy a gyorsan elkészíthető, de ízletes, olykor nem hagyományos ízeket kedvelem. Ezt az ételt azonban nem én találtam ki, hanem Apácska. Már nem is emlékszem annyira, pedig a mellette tálalt gombával ő foglalkozott és mondhatom, vicces fotók készültek. Ámde kérésére azok nem publikusak, mert még lelepleznék őt a konyhai kötényben 🙂

Mindenesetre az ebéd akkor nagyon finomra sikerült, én pedig külön örültem a segítségnek. Titkon azt remélem, hogy mi azért sokkal többször fogunk együtt főzőcskézni, és bár szerinte a konyha az én birodalmam, azért Apa nem csak vendég, hanem főszereplő is lesz benne még jópárszor 🙂

 

Camembert sajttal töltött csirkemell és gomba

Ez kell hozzá: 2 csirkemell filé kettévágva, 1 kerek camembert, 30 dkg gomba, só, bors, csirkefűszer, pici olaj a sütéshez.

Így készült: A gombát megmostam, tönkjét kitörtem. (Ezeket a tönköket lepirítva, kis mustárral, citromlével, borssal, sóval átforgatva hozzáadtam a csíkokra vágott jégsalátához. Isteni volt 🙂 )
A csirkemellekre zsebet vágva szép vastag sajtszeleteket fektettem bele. Fogpiszkálóval tűztem össze, majd csirkefűszerrel beszórtam és kevés olajon megsütöttem. A gombafejekbe Apácska sajtot kockázott és jól beletömködte. Sütőben, tepsiben megsütöttük, megpirongattuk. Köretnek rumlipüré került még mellé. Jó kis párosfoglalkozás volt 🙂

2 Comments

  1. Tusi

    Szia!

    Most járok először az oldaladon,nagyon tetszik, több oldalt néztem már meg, de egyik sem keltette azt az érzést amit a tiedén tapasztaltam. Olyan élethűek, elérhetőek, kivitelezhetőek, egyszerűek a receptek, és mindenki számára elérhető függetlenül attól hogy mennyi pénzből gazdálkodik a konyhában. Tudjuk, hogy az egészséges étkezés mindig drága, de a te oldalad rácáfol erre. Kívánom, hogy még hosszú ideig tud bővíteni ezen receptek listáját, és találjanak rád minél többen, akik már egészségesen étkeznek illetve aki ezután szeretnének így étkezni.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Tusi! Köszönöm a szép szavakat, igazán jól estek 🙂 Mindig öröm számomra, ha ilyen visszajelzést kapok. És igen, valamikor az volt a blog megszületésének alapja, hogy ilyen receptek kerüljenek fel. Sokan unoszoltak, de kedvet is kaptam. Visszanézve látom én is, hogy mennyit változtak az étkezési szokásaink 2007 óta, mióta a Bodza megszületett. ;)) de a vezérvonal mégis maradt: egyszerű és gyors, nem túl költséges menüket próbálok összehozni.
    Tegnap vacsora közben faggattam Apácskát, hogy mi a kedvenc levese/étele/sütije. Levest tudtam – babgulyás, bableves – ételt nem tudott mondani, mert mindent szeret, amit eléteszek, sütire pedig gyerekkori élményként a szolnoki habos ischlert, és a leveles kakaós csigát választotta. Szóval mindig tanulok, még ennyi év után is, mert most azon töröm a fejem, hogyan csináljak update leveles tésztát??? Valahogy majdcsak rájövök. Ez a szépsége a főzésnek, ettől kreatív és számomra élvezet a próbálkozás. 🙂
    Gyere máskor is, szívesen látlak és remélem lesz mit csipegetned akkor is. 😉

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.