Gránátalmás habkrém

Apával ma nagyon jót sétáltunk. Igazából egy-két nadrágot szerettünk volna beszerezni neki a szokásosból, amit szeret és jó minőségű. De nem vala, sajna a méretében. Ellenben elkértem az ember számát, mert holnap 9-re ott az új szállítmány neki, és ha kap belőle, akkor félreteszi, míg odaérünk. Vagy rendes, vagy jó üzletember.
Aztán hazafelé bementünk vásárolni egy bótba ezt-azt. És megláttam a szép gránátalmákat. Sosem próbáltam még, csak levét ittam valahol régen. Az ízlett. Gondoltam kipróbálom, mit tud ez a szépség. Néztem-néztem, de semmi ötlet. Vacsi közben aztán kipattant a szikra! Gyorsan nekiálltam és olyan 10 percet beleölve, összedobtam ezt a nyalánkságot:

Gránátalmás habkrém

Ez kellett hozzá:  1 gránátalma, 150 ml tejszín, 1 van.cukor, fél citrom reszelt héja, 2 kocka keserű csoki megolvasztva.

Így készült: A gránátalmát kettévágom és a csodaszép, csillogó kis gyöngyöket – a magokat – kiskanállal kiszedem belőle. Egy pár szemet a díszítéshez félreteszek, a többit kinyomkodom szitán. Az alma belsejét pedig szépen kipucolom és megmosom. A tejszínt a van.cukorral felverem. Lazán hozzákeverem a gránátalmalét. Visszahalmozom a két fél almahéjba, citromhéjat reszelek rá. Megszórom a csillogó gyöngyökkel és csokival megcsurgatom. 
Persze ebből nem csak annyi lett, amennyi az almahéjban jól mutatott, hanem még két desszertes tálkányi. Azokat is feldíszítettem 🙂

gránátalmás habkrém

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük