Apa, a félkarú, meg a vacsora

Mivel a Sors úgy hozta, hogy pár napig – remélem már nem sokáig – félkarú vagyok, sok minden Apácskára hárul idehaza. Mondhatom, hogy Hősöm szinte mindent megcsinál, de utálja. Ma volt az első nap, hogy főznie kellett. Nem túl bonyolultat, mert szerencsére mindig van valami a fagyasztóban. 

Így történt, hogy ma elővettem az előre panírozott falusi csirkecombokat. Délután aztán Apa rumlit pucolt-mosott-kockázott. Tepsibe tette, sózta, olajjal megcsurgatta, megforgatta. Lilahagymát negyedeltünk közé és egész fokhagymagerezdeket szórtunk rá. Lefóliázta, aztán sütőbe tolta. Közben a combikat még egyszer megforgatta morzsában és kislángon jó ropogósra sütötte őket.
Kibontott egy kukorica és egy fehérbab konzervet, én pedig fokhagymás-petrezselymes és szerecsendiós tartármártást kevertem hozzá sok tejföllel.

Ezt vacsiztuk ma. Illetve inkább olyan estebéd-féle ez mifelénk hétvégén, amikor csak kétszer eszünk egy nap.  

Szóval Apa egy hős, akit kimerített ma a házimunka (ugye-ugye? csak egy kis teregetés, mosogatás, stb.?) és most persze a gépen játszik idestova vagy 4 órája, hogy pihenjen. Remélem ez majd elég erőt ad neki a jövő hétre, míg rendbejön a kezem. (Nagyon szeretném, ha ez gyorsan menne, mert nem csípem az ilyen programon kívüli akciókat és orvoshoz is utálok járni.)

Mindenesetre csodáltassék a mai vacsi, amire azt hiszem mind a ketten méltán lehetünk büszkék. Én meg azt is remélem, hogy ezt még jópár fogja követni, persze Apa teljes önszántából 🙂 

Apa vacsit főz 1. rész: rántott combok és hagymás rumli :)

4 Comments

 1. Emberevo

  Így van,

  utálom, de nem sok más megoldás van…:(

  Apa

  Reply
 2. BodzaBlog

  Nem baj Apácska 🙂 Tulajdonképpen csak a csirkét kellett kisütnöd és egy tésztát főznöd a túrós csuszához. Ennyivel megúsztad 🙂 Imádollak Szívem :*

  Reply
 3. Emberevo

  Én is szeretlek Kincsem:)

  Valószínű azért sütöttem főztem rád;)

  Apa

  Reply
 4. BodzaBlog

  :**

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük