Csókolom, répatorta van?

   Vicces, hogy a sárgarépa másféle felhasználásáról sokaknak, csak a nyuszikás vicc jut eszébe Néha bevallom nekem is, mivel már többször sütöttem igen finom répatortát. Most viszont az jutott eszembe, hogy valami mást kellene csinálnom. A vacsihoz illőt. És máris kipattant a fejemből egy jónak tűnő dolog. Már csak kis bátorság kellett és nekiugrottam. 
 
Sárgarépa krokett
 
Ez kellett hozzá: 70-75 dkg sárgarépa, 1 tojás, 2 ek. liszt, 4-5 ek. zsemlemorzsa, só, bors, fokhagyma, egy csipet szerecsendió, + morzsa a kéreghez.
 
Így készült: a sárgarépát tisztítás után kockákra vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és ha kicsit meghűlt, akkor összetörjük. Aztán hozzákeverjük a többi mindenfélét, hogy olyan formálható massza legyen, mint a krumplikrokett. Olyanra is formáljuk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Én kicsit hagytam így állni és sütés előtt még egyszer meghempergettem. Nagyon fincsi lett, és szép a színe. Jól illett a labdapecsenye, krumplipüré és párolt lilakáposzta mellé ízben és színben is
 
sárgarépa krokett

Ez a mennyiség nem fogyott ám el. A kétharmadát lefagyasztottam és
párszor majd kikapok belőle pár databot, ha ilyenre vágyom vacsira. Apa persze meg sem kóstolta, mert a répát nem tolerálja a szervezete, de azt elismerte, hogy a színe szép lett. Anyuék is voltak ma itt, és bár beszéltünk róla, elfelejtettem neki csomagolni belőle. Ha el nem fogy idő előtt, akkor talán ők is megkóstolják

2 Comments

  1. kecsege

    Csak ne lennék annyira haragba a főzéssel.
    Sok finomság van itt, de …
    Nyitom az ablakot, jöhetnek fénypostán:)
    Puszika

    Reply
  2. BodzaBlog

    Tudod, fagyasztottam le ebből a krokettből. Ha gondolod, amikor arra járok, szívesen viszek belőle kóstolót. Ez a mennyiségű répa nekem már-már ipari mennyiségnek tűnik. Önálló ételként pedig ,túl sok’ lenne. Szóval van még vagy 15 db a fagyiban. Vigyem? 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.