Valami sós

Rájöttem, hogy kettőnknek is milyen klassz dolog gyorsan sütni valamit. De most inkább sósra vágytam, mert inkább sós szájú vagyok, mint édes. Néha magamnak is kedvezhetek, nem? 🙂

Szörföltem a neten és valakinél láttam egy sós sütit, amiről beugrott, hogy a saját receptesemben nekem is van valahol egy ahhoz hasonló receptem.

Erdélyi túrós kocka

Ez kellett hozzá: 20 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt, 30 dkg tehéntúró, 20 dkg margarin, 10 dkg zsír, 1 tojás + 1 a kenéshez, 1 sütőpor, 2 tk. só.

Így készült: A lisztet, sütőport és sót jól összekeverem. Belemorzsolom a túrót, de csak úgy nagyjából keverem el. Belekockázom és szintén csak úgy nagyjából eldolgozom benne a margarint és a zsírt. Ja és az 1 tojást, mert ez fogja össze. Meg kell kóstolni, hogy elég sós-e? Letakarva 1 órára hűtőbe teszem.
1 óra múlva kinyújtom. 2 ujjnyira nyújtom és felkockázom. A tetejét bevagdosom. Tojással megkenem és közepesen meleg sütőben megsütöm.
Lehet pogácsának szaggatni, vékonyabbra nyújtani, sajttal, mákkal, magokkal megszórni. Az a jó, ha itt-ott maradnak benne nagyobb túródarabok. 🙂 Sörkorcsolyának és vendégvárónak szuper, mert hamar megvan 🙂

erdélyi túrós kocka

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.