Tofumánia 2.

Nagyon aktív voltam ma. Amikor felébredtem, még félig csukott szemmel botorkáltam a lakásban. Körbenéztem, picit leültem átlapozni egy magazint, majd elbotorkáltam mosakodni. Ettől aztán jól felébredtem 🙂 Gyorsan számbavettem a dolgokat és úgy döntöttem, hogy ma nagyon gyorsan összedobom pár napra a vacsikat és akkor lesznek szabad estéim.

Először is felraktam egy lencselevest. Mmm.. imádjuk. Ebbe belegondoltam a currys kolbászt, ami a hűtőben volt. De mivel az 3 szál, és ha már úgyis kibontottam, akkor a másik 2 szálból is kigondoltam valamit. Rögtön nem is 1, hanem 2 hagymát aprítottam. Egy ugye a leveshez. A másikat kanálnyi olajon sózva, fedő alatt puhára pároltam. Aztán rádobtam a 2 szál apróra kockázott currys kolbászt, felöntöttem paradicsommal, fűszereztem és összefőztem. Ehhez majd tésztát főzök és sajtot reszelek. Amolyan gyors, olaszos tészta lesz belőle.

Amikor ez kész lett, a lencseleves pedig vígan pöfékelt a kuktában, előkaptam a friss csirkemájakat. Megtisztítottam őket, borsoztam, fokhagymáztam és majorannába hempergettem őket. Kettesével baconbe csavartam és fogpiszkálóval megtűztem. A tofut klassz kis kockákra vágtam. Sóztam, borsoztam, fokhagymáztam. Ezeket is baconbe csavartam és beleszúrtam egy fogpiszkálót mindegyikbe, hogy ne dobják le a rucijukat 🙂 Amelyiknek nem jutott baconruha, azoknak a tetejére tűztem a maradék májakat. Olívával megcsepegtettem mindet, fóliával lefedtem. Hűtőben várakoztak sütésig.
6 szem rumlit megpucoltam, kockára vágtam. Sütéskor ehhez 2 lilahagymát negyedeltem és tepsibe tettem. Sóztam, olívával meglocsoltam, lefedtem fóliával.
Egyszerre toltam a sütőbe mindent, így pontosan tudom, hogy 25+8 perc alatt készre sült és pirult minden falatka és a hagymás rumli is. Friss paradicsommal tálaltam.

csirkemáj és tofu baconbe csavarva

2 Comments

 1. simsi

  Én még sosem ettem tofut, de olyan ínycsiklandozóan tudod kínálni, hogy hamarosan megkóstolom.

  Ugyanígy voltam a cottage-vel, simán elmentem mellette, amíg fel nem hívtad rá a figyelmemet…azóta nálunk is az egyik kedvenc.

  Hátha a tofuval is így járok :-)))

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia simsi :)) De örülök neked 🙂
  A tofut csak ajánlani tudom, mindenkinek. Mivel a natúrnak semmi íze nincs, talán próbáld előbb a füstöltet megszerettetni a családdal. Az én beszerzési helyem a Tesco, ott mindig van. De persze hátul vannak a polcon a frissebbek. Sokáig eláll, ezért ha veszek, akkor általában + még egy adaggal veszek belőle. 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük