Tofumánia

    Manapság sokfélével próbálkozom. Bár ez a tofu-mánia már nem annyira újkeletű, mégis amikor másnap viszem magammal az ebédem, mindig vannak, akik rácsodálkoznak arra, mit is eszem. 

Többféle tofut lehet már kapni, de amire mi rákaptunk, az a füstölt ízű. El sem tudom mondani, mire hasonlít, de valami fantasztikus az ízélmény, amit nyújt.

Többféle ételhez is felhasználom, de a legjobban a rántott tofut szeretjük. És büszkén mondhatom, hogy bár semmi hús nincs benne, Apácska olykor saját magától is ezt kéri vacsira 🙂

Sajtos-rántott füstölt tofu

Ez kell hozzá: 2 cs. füstölt tofu, só, granulált fokhagyma , bors, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa és olaj a sütéshez.

Így készül: a tofut felszeletelem, fokhagymával megszórom és 10 percig állni hagyom. 2 szelet közé vékony szelet sajtot teszek, fogpiszkálóval összefogom és hagyományosan panírozom. Gyorsan kisütöm. Köretnek bárni kínálható, tegnap petrezselymes rumlival kínáltam és paradicsomos-paprikás jégsalátával, amire mustáros-citromos dresszing került. 

sajtos-rántott füstölt tofu

Akit ma megkínáltam vele, mindenkinek ízlett. Mégis olyan kevesen vannak, akik a kóstoló után rászánják magukat, hogy otthon elkészítsék. Nem tudják mit veszítenek 🙂 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük