Borókamártás

Gyors vacsit akartam tegnapra, mert Apácska valami búcsúpartira volt hivatalos. Gondoltam, mikor hazajön enne előtte valami finomat, hogy aztán bírja a ,,strapát'' 🙂 Így a piacon jártamban vettem két szép csirkecombit is. Meg krumplit, amik elég hatalmasak és frissek voltak. Meg sok minden mást is 🙂

Hazaérve már tudtam is, mivel fűszerezzem a csirkéket, amik egész szaftosnak tűntek. Nem akartam aszottra sütni őket, így csak sóztam, fokhagymáztam, és szárazon pirított, mozsárban tört borókabogyóval fűszereztem meg. Meglocsoltam kevéske olívával és fólia alatt megsütöttem. Eközben a krumplikat lesikáltam, kereszt alakban bevágtam és duplán fóliába csomagoltam. A bevágásokba jó adag vajat tettem és csipet sót. Tepsibe tettem a csomagokat, vizet öntötem köréjük és ezt is betoltam a sütőbe.

Újhagymás borókamártást gondoltam mellé, mert találtam pár szál újhagymát még itthon. Vajat olvasztottam, a maradék kb. 1 tk. tört borókabogyót átfuttattam rajta. Isteni illata lett. Rádobtam a 4 szál karikázott újhagymát, párszor megkevertem, majd ztam és borsoztam. Tejszínnel felhúztam, átforraltam, hogy krémesre sűrűsödjön és már kész is volt. Még beledobtam pár egész borókabogyót, amiket csak éppenhogy megnyomtam késlappal, hogy az olaja kiszabaduljon. Ezt a mártást adtam a csirke és a vajpuha vajas krumpli mellé. A hagyma és a tejszín édes íze nagyon jól harmonizárt a boróka fanyarságával 🙂 Apa meg volt lepve, hogy lehet valami ennyire finom, ha hagyma van benne :)) Ez nekem direkt jól esett és elégedetten vigyorogtam vacsi közben 🙂 A nagy vigyorgás közepette fotó sajnos nem készült 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.