A só

Attól, hogy nem minden nap írok ide, azért minden nap eszünk 🙂 Már rákészültem egyik délután, hogy sütök gyorsan egy sajtost, mert hiányzott a sós íz. Szépen kipakoltam a pultra és rájöttem, hogy hoppá! elfelejtettem tojást hozni. :)) hehe. Na akkor szépen elrámoltam, majd másnak hoztam tojást és megismételtem az előző felvonulást. Csak közben főztem is vacsit. Ügyesen szervezve épp akkor lett készen minden, mire Apácska holt fáradtan hazaért 🙂 Finom illatok szálltak a levegőben és amikor belépett, a szájába dugtam egy langyos sajtos rudat 🙂

Nagyon könnyű megcsinálni amúgy, semmi faxni nincs vele. Szerintem elrontani sem lehet 🙂

Fokhagymás sajtos rúd 

Ez kellett hozzá: 40 dkg sima liszt, 15 dkg rétesliszt és még kb. 5 dkg amikor nyújtogattam a tésztát, 1+1 tojás, 25 dkg langyos margarin, 20 dkg füstölt sajt reszelve, 20 dkg kemény sajt reszelve – ezekből 5-5 dkg-ot kell félretenni a szóráshoz, 3+1 ek. tejföl, 2 tk. só (ez lehetett volna 3 is), 1/2 cs. sütőpor, 3 gerezd fokhagyma (ez is lehetett volna több).

Így készült: a szárazanyagokat és a sajtokat összekevertem, majd a langyos vajjal, tojással, tejföllel, zúzott fokhagymával összedolgoztam. Többször hajtogattam és kinyújtottam, majd fél órára hűtőbe tettem. (Ezalatt előkészültem a vacsival). Aztán kinyújtottam. A másik tojást és az 1 ek. tejfölt összekevertem, sóztam, avval megkentem a tésztát. Megszórtam a félretett sajttal és felcsíkoztam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Kb. 200°C-os sütőben sütöttem 15 percig. Tepsinként 🙂 Mert ez az adag  2 1/2 tepsire volt elég 🙂 

fokhagymás sajtos rúd

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.