34

Megrendeztük hétvégén a hagyományos hétvégét Apával. Vagyis vasárnapot .Szombaton igen későn kerültünk ágyba. Olyan későn, hogy az már inkább korán vasárnap volt 🙂

De mégis korán keltem. Biztos öregszem 🙂 Olyan leszek, mint a nagymamám és az anyukám: nem tudok sokáig aludni. És ha már felébredtem, akkor feltettem a marhahúslevest. Fincsi lábszárból, zöldséggel, répával, hagymával, fokhagymával, kelbimbóval, gombával, karalábéval, paprikával, egy paradicsommal, két szem krumplival (Apának). Persze nem egyszerre ment bele minden zőccség 🙂 csak szép sorjában, melyiknek mennyi idő kellett.

Aztán ha már úgyis fenn voltam, akkor feltettem főni rumlit héjában a kuktában. Meg tojglikat. Ebből rakott rumli lett. Méghozzá csuda finomságos! Épp ma kóstoltuk meg. 🙂 

Egy tojásból grízgaluskát csináltam és olyan tuti lett, hogy csak na 🙂 Ha nem faksznizok vele, akkor mindig sikerül 🙂 hehe 

És ha már ennyi mindent csináltam és maradt 2 tojásom. abból kevertem egy palacsintatésztát. Főztem egy vaníliapudingot és egy mandulás-csokisat. Avval töltöttem meg őket. 

Az utolsó palacsintatésztát, amikor a serpenyőbe tettem, megsóztam,
megborsoztam kicsit és apróra vágott petrezselymet szórtam rá. Aztán
feltekertem, csíkokra vágtam és levesbetét lett ebből is. Apának
ízlett, ami azért nem semmi! 🙂 Főleg, hogy fű volt benne 🙂
(Majd ha egyszer elkap az ihlet, csinálok párat és lefagyasztom. Öööö… majd egyszer :))) )

Mire a leves újra eszembe jutott, úgy jó 3 óra múlva, addigra minden más kész is volt. Tejszínes gombaszószt csináltam a husihoz. Petrust az erkélyen szedtem hozzá frissen. Szálldogált a lakásban a friss marhahúsleves illata… mmm…. 🙂 De csak délután ettünk.  

Anyukám szokott ilyen ebédeket csinálni: kitálaltam, szépen kiraktam a zöldségeket egy tálra. A levest leszűrtem, ragyogó színe lett. Sosem zavaros, valahogy mindig úgy sikerül, hogy pont jó. Nem sózom el, nem zavaros, hanem szép gyöngyös. A nagymamám azt mondta régen, hogy ehhez tehetség kell 🙂 Tiszta büszke vagyok!

Szóval hol is tartottam? Ja igen: a husit is kivettem a levesből.
Amikor meghűlt, szép szeletekre vágtam. Tejszínes gombaszószt csináltam
mellé és spagettit főztem ki hozzá.

Frappáns és tulajdonképpen egyszerű, hagyományos ízekkel teli szülinap volt a tegnapi. De nagyon élveztem. 🙂 Mire mindennel meglettem, kicsit forestgump-os fílingem lett, de elvitt a lendület és szinte észre sem vettem, hogy mi minden meglett. Persze jól elfáradtam a végére 🙂 Viszont olyan ajándék talpmasszit kaptam, amit mindenki megirigyelhet tőlem :))))

A többi házimunkát most nem sorolom fel, de Apa is kivette a részét belőle. Imádom is érte :))) Legalább húsz alkalommal húzta meg  tegnap a fülem és súgott bele 🙂 Már csak ezért is ez volt az egyik legkedvesebb napom az évben :)))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük