Saslik és körte

Biztos már ,tök uncsi' a grillezős téma mindenkinek. Mert ugye már szinte minden háztartásban van lehetőség grillezni. Ha másképp nem, akkor akár tepsiben. Láttam a Kotányi grillezős oldalát és hát… na nekem nem jön be. Meg a videók sem, ahol a rácslopások végén kiírják, hogy ez ne legyen senkinek sem ihlet, mert büntetendő cselekménynek minősülnek. Nem reklámozom tovább. Nem tetszett. 

Ámde a grillről eszembe jutott, hogy legutóbb milyen finom saslikot csináltunk Apával. Pulykát pácoltam be fokhagymával, borssal és olívával. Valamiért nem nagyon szívelem a kész pácokat és fűszerkeverékeket. De speciel ehhez a vacsihoz nem is passzolt volna. Merthogy volt még itthon jófajta vilmoskörténk a kertből és azt is grilleztünk. Fantasztikus az íze, érdemes kipróbálni. Ezen felbuzdulva a jégsalátát körtés öntettel készítettem el. 

Körtés salátadresszing

Hozzávalók: 1/2 fej jégsaláta, 2 érett vilmoskörte, só, bors, olívaolaj, 1/2 citromnak a léje.

Így csináltam: a salit felcsíkoztam, és tálba raktam. A 2 körtét lereszeltem, a citromlével meglocsoltam. Szűrőn átpasszíroztam. Sóztam, borsoztam és szépen kikevertem nem is tudom mennyi olívával. Ezt bízza mindenki az ízlésére. Látványnak is szép volt, de a salátára öntve még isteni pikáns is 🙂

saslik grillezett körtével és körtés salátadresszinggel

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük