Ropogós

Hétvége lészen. És hétvégén Apácska mindig későn fekszik és későn kel fel. És akkor én reggel már majd' éhenhalok, mikor elkezdek mojolni meg zörögni. Ezért általában gyorsan bekapok egy falatot. Apa persze később kel és roppant figyelmet fordít az alapos és rendes reggeli bedörgölésére. Csak ül és majszol :))

Telik a nap, felengedtek a husik. A holnapra szánt oldalast, mivel felvágáskor kiderült, hogy nincs is benne csont, nagy és szaftos darabokra vágtam. Bekockáztam a tetejét, borsoztam, fokhagymáztam és morzsolt babérral pácoltam be. Só csak sütés előtt kerül rá. Olívaolajjal meglocsoltam és letakarva várja a holnapi forró sütőbe kerülését. Párolt rizst szánok mellé és mustáros salátát.  

Persze a pulykamell is bepácolódott időközben. Nohát 🙂 Felkockáztam, olyan nyársravalónak. Mármint bambusznyárs persze. Sót és borsot kapott, némi fokhagymával ez is. Sót majd csak szintén sütés előtt.  Daraboltam egy kutyasovány és nyers füstölt szalonna csíkot. Vágtam paprikát és cukkinit is mellé. Letakarva várják az estét. 

Na de, hogy ne haljunk addig éhen, gyorsan csináltam egy kis ropogós ropogtatnivalót uzsonnára. 2-2 szelet rozskenyeret megpirítottam finoman. Rákentem egy kis kenhető gouda sajtot. Majd a szendvicseket apróra vágott és felhalmozott jégsaláta levélbe nyomtam. Bele az arcát nekije 🙂 Aztán jól befaltuk. Isteni íze volt a sajtnak, ahogy megolvadt a forró kenyéren és kiadta az a kicsit csípős, édeskés, érett ízét. A kenyér és a saláta pedig ropogott. Mmmm… jó volt na 🙂 Néha az egyszerű dolgok a legjobbak 🙂

szendvicsek goudával és jégsalival

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.