Ajándék

Olyan jó dolog, amikor az ember(jánya) kap valamit ajándékba. Ezenfelül furcsállottam, hogy Apa kollégája küldte nekem. Hohó, már veszélyes is lehet, ha mindenki tudja, hogy itt blogolok. 🙂 Merthogy néha – most még viccesen – jönnek megrendelések, hogy mit kéne főznöm. Legalábbis, mintha valami iskolai konyhásnéni lennék, vagy mi. Pedig nem. De hogy Apa igazán vihetne néha ezt, meg azt is, mert azt szeretik odabent. Nohát! Majd ha valaki is hozzájárul a családi kosztpénzhez, akkor esetleg adhat le rendelést 🙂 De nem kívánok ebből rendszert csinálni, ezt szögezzük le a rend kedvéért.

Visszatérve a mániámra, hogy tudniillik nem csak főzni, sütni szeretek, hanem teázni is, kaptam egy – igen, egy egész darab – filtert valamely napon a héten. Viszont ez a csája annyira finom volt, hogy kénytelen leszek majd a téli napokra bezsákmányolni belőle, a nem kis számú és fajta teakészletem bővítése céljából.

Ez a tea a Milford-ék Johannisbeere-Kirsche teája. Vagyis ribiszkés-cseresznyés. Hű de finom ám! A legjobbabb, ha az ember magában issza. Mármint nem egymaga, hanem a tea maga, vagyis úgy minden nélkül. Persze Apa barnacukival és cítronylével kapta. Ő már csak ilyen maradi teafogyasztó 🙂 A színe szép, az illata aromás, amolyan filtereshez mért, az íze fanyarul savanykás. Finom. Megért egy kismisét. 🙂

Milford Johannisbeere-Kirsche tee

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük