Frutti di mare

Jajj… hmm…. mmmm… 🙂 még most is összefut a nyálam 🙂 Ma hívott Apácska, hogy valami csuda finomat kapott ajándékba Spanyolországból. Egy nagy üveg tengerkincse-gyümölcse lesett rá az üvegből, finom olívával és enyhe ecettel pácolva. Van akit ettől kiráz a hideg, hogy mindenféle karikák meg lábacskák lesnek onnan, de mi nagyon szeretjük az ,,ilyesmiket''.

Rögtön tudtam, hogy ebből a kedvenc tonhalas spagettink lesz kicsit felturbózva :

Tonhalas spagetti

Hozzávalók: 1 cs. barna spagetti, 2 olajban eltett tonhalkonzerv, 400 ml jófajta paripüré, 1 pici vöröshagyma, 4 g. fokhagyma, só, bors, édesítőszer, és ma 1 nagy üveg tengergyümölcse és 1 mozarella.

Elkészítése: a spagettit kifőzzük sős vízben. Eközben egy serpenyőt felforrósítunk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletkékre. Csepp olajon megfonnyasztjuk őket, majd ráborítjuk a tonhalkonzerveket. Átforrósítjuk, majd a paripürét ráöntjük és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk és édesítővel fűszerezzük. A mozarellát felkockázzuk. Összekeverjük a leszűrt spagettivel és a lecsepegtetett tenger kincseivel. Forrón tálaljuk, hogy a mozzarella megolvadjon benne.

(Az eredeti tonhalas spagetti receptje hagyma nélkül, csak fokival készül. Ámde pritaminnal töltött, karikázott olajbogyó van benne, majd egy nagy adag apróra vágott petrezselyem és reszelt sajt, ill. parmezán a tetején. Az is fenséges, gyors, egyszerű és remek!)

tonhalas spagetti tenger gyümölcseivel

 

2 Comments

  1. Ladybird

    Bocsi, hogy csak most reagálok, de ahhoz képest, hogy még nem igazán érkezett meg a tél el vagyok havazva. Jó ötlet a barna tészta, de én a szójaszószt is megtartanám az íze miatt. köszi, hogy ott vagyok a linkjeid között, hétvégén igyekszem néhány új receptet feltenni!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Ladybird 🙂 Kíváncsian várom a receptjeidet és a fotókat.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.