Tejszínes-tojásos spagetti

Miután kijavítottunk egy kis html hibát, hogy az explorer is jól lássa itten a dolgokat, úgy gondoltam, belecsapok a lecsóba.

Amikor Olaszországban jártam diákkoromban, Velencében sétálva belestünk egy étterem konyhájának ablakán. Pár perc volt csak, de egy nagyon finom pastát készített a szakács. Onnan tudom, hogy már többször készítettem a kilesett receptet és eddig mindenkinek ízlett. 

Tejszínes-tojásos spagetti 

Hozzávalók: másfél csomag spagetti. Én keverni szoktam a durum és a barna tésztát, de csak egyikből vagy másikból is kiváló. 20 dkg bacon kocka, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 3 dl tejszín, 4 tojás, 2 g. fokhagyma, só, bors, 4-5 ek. olívaolaj. 

Elkészítése: A tésztát kifőzzük. Eközben egy termetes edényben, amibe majd belefér a pasta, az olíván megpirítjuk a bacont. Nem baj, ha soknak tűnik az olaj, mert majd a tésztára kelleni fog. Egy tálban felverjük a tojást, de nem kell habosra, csak úgy éppenhogy. Fűszerezzük a sóval, csipet borssal, reszelt fokhagymával, a sajt felével. Amikor a tészta kifőtt, csepegtetés után a baconra dobjuk, összeforgatjuk. Ha jó forró, ráöntjük a tejszínes tojást. 1 perc alatt jól összeforgatjuk, hogy a tojás megsüljön. Nem kell kiszárítani 🙂 Tálaláskor a maradék sajttal szórjuk meg. 

Mindenféle friss zöldséggel nagyon finom és nagyon gyors ebéd lehet.  

tejszínes-tojásos spagetti

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.