Mokkás biscuit torta

Kotorásztam, hogy mit is lehetne ma sütni. Apácska meg észrevette a tejszínes pudingot. Ő úgy enne olyat. Mondom oké, de valamit csináljunk belőle, mert nekem az magában nagyon édes. Hát csináltunk egy tortát, amivel fel is avattuk a jó kis tortaformámat.

Mokkás biscuit torta  

Hozzávalók: A tésztához 4 tojgli, 3-4 dl tej, 3 ek. cukor, 2 van.cukor, gondolatnyi só – azaz kb. 100 kristályocska az aprószeműből 🙂 –  kb. 4 ek. finomliszt, 3 ek. rétesliszt, 1 tk. olívaolaj, 1 sütőpor, 1/2 csomag tejszínes pudingpor. A puding így 1 1/2 cs. pudingból és kb. 7 1/2 dl tejből, 2 ek. cukorral készült. 1 adag keserű feketekávé, 2 ek. whisky vagy rum, pár darab háztartási keksz. Ezt nem tudom, hány darab volt 🙂

Elkészítése: A sütőt kb. 180°C-ra melegítsük elő és kenjük ki margarinnal a tortaformát, majd szórjuk meg rétesliszttel.  A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, félidőben adjuk hozzá az egyik van.cukrot. A sárgáját keverjük ki a cukorral habosra, majd adjuk hozzá az olívaolajat. A tejet lassan adagoljuk hozzá. A liszteket is szépen apránként adjuk hozzá, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen a tészta. A pudingportól pedig nem fog kiszáradni. A sütőport se felejtsük el. Ha szép krémes, akkor keverjük lazán hozzá a felvert habot. Öntsük a formába, igazgassuk el. Kb. 20-25 perc alatt megsül. Csak ki ne nyissuk a sütőt idejekorán! 🙂 

Amíg megsül a tészta, készítsük el a pudingot és hagyjuk hűlni. Készítsük kezünk ügyébe a kávét, amit rummal vagy whiskyvel kevertünk össze. Ne cukrozzuk!

Amikor a tészta megsült és már kezelhető, lapjában vágjuk félbe és hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt, legjobb, ha visszatesszük a csatos formába és jól megkenjük a tejszínpuding felével. A kekszeket a kávéba mártogatva szépen körberakjuk rajta. Mi két sort raktunk. Erre jön a maradék puding, majd a tészta másik lapja, amivel jól lenyomkodjuk. Letakarva, hűtőben kb. 2 órát hagyjuk pihenni. Tálalás előtt porcukorral kevert capuccino-port szórtunk rá. Tejszínhabbal az igazi. 🙂 Kínálós süti, és egészen dekoratívra sikerült ahhoz képest, hogy csak úgy kitaláltam 🙂 

Talán a kekszet legközelebb jobban meglocsolgatom még kávéval, mert nagyon finom volt 😉

mokkás biscuit torta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.