Megunhatatlan

Frankfurti leves – a megunhatatlan

Hozzávalók: kb. 1 kg-os szimpatikus kelkáposzta, 8 db jófajta virsli karikára
vágva, 1 nagy tejföl, só, bors, szerecsendió, 2.tk. morzsolt majoranna,
2 húsleveskocka, 4 ek. csigatészta.
Tészta nélkül totál diétás leves!

Elkészítése: A szimpatikust félbe, majd csíkokra vágjuk. Én vékony csíkokra szeretem
vágni, és úgy hamarabb is megfő. Nem is kuktában főzöm, hanem egy
naaaaaaaagy leveseslábosban. Szóval feldrabolom, bepakolom a lábosba,
rádobom a 2 húsleveskockát, megsózom, picit borsozom csak, ráteszem a
majorannát, reszelek rá – részemről jó sok – szerecsendiót és felöntöm
annyi vízzel, amennyi ellepi.
Jól megfőzöm. Aztán jól belerakom a virslit – és ha tésztával csinálom,
akkor azt is – és avval is átfőzöm kicsit. Aztán jól megkóstolom, hogy
elég sós-borsos-szerecsendiós-e? Aztán a tejfölt kis levessel kikeverem
és jól hozzáadom. És picit átforralom és kész. És imádom forrón,
langyosan és hidegen. És a Apácska is szereti, pedig ,,fűből'' van

 

frankfurti leves

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.