Grillek nyara

Tegnap kaptam egy szuper asztali grillt ajándékba. Nagyon leleményesen még előre pácolt husikat és cukkinit iskaptunk mellé, hogy ki tudjuk próbálni. Szuper! 🙂 Nagyon örültem neki, már régóta vágytam rá.

Csíkosra sült csirkemellet és cukkinit készítettünk. Villámgyors és nagyon könnyen tisztítható. Na ez a reklám helye 🙂

Az biztos, hogy sokat fogjuk használni saslik sütéséhez, vagy padlizsán grillezéséhez, amit annyira szeretek. És amikor majd a padlizsánt grillezem, pirítok hozzá zsömleszeletkéket, amiket előbb olívával megcsepegtettem és megsóztam. Csinálok hozzá Bruscettát is. Aztán jó ropogósra pirítom, megpakolom és hammm… beleharapok 🙂 Alig várom.

Bruscetta

Hozzávalók: olyan pari, ami inkább húsos, mint leves. De én spec nem szeretem lucullusból. Jobb az a nagy, öklömnyi húsos pari hozzá, amit öreg néniktől lehet venni a piacon. Ebből kell kb. 1 kg. Aztán kell még egy nagy csokor friss bazsalikom, legalább 8-10 gerezd friss fokhagyma. Ez lehet több is 😉 És kell még bele só és bors és finom extra szűz olívaolaj.

Elkészítése: A parikat leforrázzuk és meghámozzuk. Aztán csak a húsukat apró kockára vágjuk. Nem szeretem törni vagy turmixolni, mert ez adja a bruscetta szerkezetét. Nem pürét kell csinálni belőle 🙂 Apróra vágjuk a friss bazsalikomot, egész apróra a fokhagymát. Esetleg ezt késeheggyel le is kaparhatjuk. Az egészet egy üvegtálba tesszük, összekeverjük annyi olívával, hogy kellemes állagú legyen. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Ha a pari húsa mégis túl leves, akkor előre be szoktam sózni, hagyom állni 15 percet, majd lecsepegtetem és úgy adom hozzá a többi hozzávalót.

Na ezt kell aztán a ropogós zsömikre halmozni. Eszméletlen finom, szerintem minden sült húshoz csodálatosan passzol. Friss és üde. A bazsalikom pedig külön megdobja avval a finom illatával is.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.