amikor már elég volt a rizsből… :)

Amikor már végképp nincs lelkierőm rizst enni, akkor nem is csinálok. Mert mióta Apát ismerem, több rizst ettem, mint egész addigi életemben összesen. Persze a rizs lehet nagyon finom is, meg el is készítem sokféleképpen. Mégis valahogy….. naszóval nem lennék jó kínai, az biztos :))

Egyik ilyen alkalommal csináltam ezt az egyben sült oldalast is, amit végül csak sima fokhagymás-borsos-citromos-olívás paradicsom-uborka salátával tálaltam. De azt bőségesen adtam mellé. A salátaöntet akkor lesz az igazi, ha legalább egy fél citrom héját is belereszeljük.  Elég is volt.

 sült oldalas salátával

Igazság szerint esténként csak ilyesmit lenne szabad ennünk, minden szénhidrát nélkül. Ámde mi sem eszünk minden nap húst. Ismerjük a mondást, hogy több nap, mint kolbász :))  Bár részemről simán csak azért, mert bármennyire is szeretem a húsokat, képtelen lennék minden nap azt enni. Mondjuk Apa folyamatosan próbál meggyőzni az ellenkezőjéről és becsülöm is a kitartását és a türelmét. De azért nem adom be a derekam, mert szeretem a zöldeket, salikat, répákat, hagymákat, stb.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük