Süllők garnélás gombaszósszal

Úgy illene, hogy ne másolgassak ide a régebbi blogomból, de akkor minden receptet újra kellene írnom. Uhh.. na ezen még elmélkedem. Mármint, hogy elég szorgalmas, lelkes és kitartó vagyok-e, vagy csak simán lusta dög 🙂

Valahogy úgy érzem, a dögség most közelebb áll hozzám :))

 

Egyik este a Tiszából pecázott sücit és balint filéztem ki. Abból készült ez az étel, amihez enyhe ihletet loptam egy főzős műsorból.

Süllők garnélás gombaszósszal

Kifiléztem őket, aztán a balint jó sűrűn, kb. 2 mm-enként beirdaltam. Nem sok szálka maradt egyben Besóztam őket és pár percig hagytam pihenni.
A gombaszószhoz egy üveges, olívás-fűszeres garnélakonzervet vásároltam. Ennek az olajában pároltam meg egy kicsike hagymácskát, amit apróra vágtam. Aztán kb. 100 gramm kutyasovány baconkockát raktam bele. Ezuttán jött a mosott, szeletelt barna csiperke. Majd a rákocskák, a végén pedig 250 ml tejszín. Pici só és enyhe bors, meg egy hangyányi granulált fokhagyma. Kész is volt.
Eközben spagettit főztem, leszűrtem. Serpenyőben vajjal kevert olíván megsült a halacska is. Minden szinte egyszerre lett kész és már tálalhattam is.
Nagyon fincsi lett és a krewetky nem rontotta el a gombát. Sőt! A barna csiperke nagyonis illett mellé süllő garnélás gombaszósszal

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük