Piros kisegér

Igaz már elmúlt a nagy szeznja, de tavasszal imádom a retket. Idén meg valahogy különösen kívántam a friss zöldségeket. Főleg a ropogós és friss, piros kisegereket. Sokszor csak vékonyra szeletelem, lesózom, lecsepegtetem és ráhalmozom valami szendvicsre.

Aztán egyszercsak gondoltam egyet és nagylyukú reszelőn lereszeltem az egérkéket. Ez lett belőle:

Retek cottege sajttal

Hozzávalók: 2 csomag szép retek (ami nem pudvás) nagylyukú reszelőn lereszelve, csipet só, 1 kis csokor petrus apróra vágva, 1/2 tvpaprika apró kockákra vágva, 1 tégely light cottage sajt. Jobb helyeken kapható .

Elkészítése: rém egyszerű… de tényleg A retket le kell sózni és fél óra múlva kinyomkodva belekeverni a sajtba a petrussal és a paprikával. Jól behúteni és kész!
Én magában ettem, mert imádom. De lehet kenyérrel, zsömivel, vagy még olívás, pirított bagett-krutonnal is enni. Nagyon szép saláta, mert csupa vidám színei vannak.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.