Nagymama lekvárja

Ma eszméltem, hogy mennyire szép is a hétvégén zsákmányolt lekvár, amit Apa nagyija tett el.

Mondhatom, hogy teljesen bio, mert mama már nem tud permetezni, stb. Fantasztikus szandaszőlősi ízek 🙂 Egyszerűen összeszedi a termést a kertjében és nem hagyja tönkremenni. De azt is el kell mondjam, hogy a friss lekvárral készített palacsintái, amiket rétegenként darált dióval szór meg, díjnyertesek 🙂

Szombaton, mire Szolnokra értünk, már ott várt minket az isteni füstölt bordával főzött gyenge zöldbableves. Jó tejfölösen… mmm.. imádom 🙂 Meg a rántott nyünyü, meggyszósszal. A végén pedig a palacsinta. Na ezt össze lehet adni 🙂 Mire mindenbe csak belekóstol az ember, akkor is jól lakik. 🙂 Sőt!

Ebéd után uzsgyi Tiszapüspökibe. 10 percen belül a vízparton voltunk és isteni jót úsztunk, játszottunk tesómék által nálunk üdülő kiskutyával. Fantasztikus volt a víz. Aztán úszás, pancsolás után várt már a friss, forró, ropogósra sütött tiszai süllő! Aztamindenit 🙂 Isteni íze van a tiszai halnak, de a süllő a halak királynője 🙂

Mozgalmas volt a szombat a gasztronómiát tekintve is. És hazahoztuk a gyümölcsök mosolyát a sárgabaracklekvár vidám színében és a málnás-meggy dzsem mély tónusában 🙂

Gulyás mama lekvárja :)

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.