Kuktálkodtam

Szuper kuktám van. Igazából Anyutól örököltem 🙂 Van egy nagy alja, egy kis alja, meg egy teteje. Ehhez speciel a kisebb alját használtam. 

Citromos-mustáros sertésragu

Hozzávalók: 50 dkg lapocka ujjnyi csíkokra vágva, 1 kis pohár tejföl, 1 kisebb vöröshagyma félfőre vágva, 1 húsleveskocka, 1/2 citrom, 2 ek. mustár, 1 ek. liszt, só, bors. Köretnek párolt rizs zöldségekkel. 

Elkészítése: A hagymát pici olíván megfuttatom, rádobom a húst, sózom és fehéredésig pirongatom.  Ekkor tekerek rá egy kis borsot, belereszelem a citrom héját. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, beledobok 1 húslveskockát. Rácsukom a fedőjét. 20 perc forrás után lehúzom a tűzről. 10 perc ácsingózás után kinyitom a kuktát. Mmm…  🙂 Eközben a tejfölt és a mustárt kikeverem. Pár csepp citromot cseppentek bele és 1 ek. lisztet hozzákeverek. Evvel besűrítem a levét. 

Tálaláskor petrezselymet és reszelt citromhéjat lehet rászórni. De nagyon csinos, ha vékony szeletből cikkezett citromot teszünk bele. 🙂

 

citromos-mustáros sertésragu

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.