Kar a karé, láb a lábé… | BodzaBlog









Kar a karé, láb a lábé…

Ez igazi hagyományos főzelék, de nagyon-nagyon szeretem. Nyári vacsorának igazán kiváló. Aki szereti, adhatja kis húsgombócokkal is, amit diónyi méretűre gombócol. Vagy lehet ezt is fasírttal, egy kocka sült oldalassal enni.

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:
3 fej friss és zsenge karalábé és pár zsenge levélke, só, bors, kb. 8 dl húsleves, de sima víz is megteszi, 1 pohár tejföl, 1 ek. sima liszt.
Elkészítése:
A karalábét felkarikázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Pici olajon megfuttatjuk, sózzuk. Felöntjük annyi levessel, amennyi ellepi és kb. 10-12 perc alatt megfőzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel. A zsenge levélkéket kicsit felcsíkozzuk, beledobjuk a lábosba. 2 perc múlva behabarjuk, majd ha selymesen sima, elzárjuk a gázt. Ilyenkor kell megborsozni, de csak enyhén, egy hangyányit. Imádommmmmmm

 

Kar a karé, láb a lábé, láb a karé, karalábé :))))))

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.