Fűszervajas burgonya

Nem tudok betelni az újburgonyákkal. Annyira szeretem az ízét. De sajnálom a rumlik vékony héját lehámozni és míg csak lehet, nem is teszem. Majd ha vastag lesz 🙂

Valahol olvastam egyszer régen és már sokszor csináltam az alábbi módon a dagi, rózsaszín malackákat:

Fűszervajas sült újburgonya

Hozzávalók: szép, egészséges dagi malackák, só, olívaolaj, 5 dkg vaj, 1/2 csokor petrezselyem, 4 g. fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt.

Elkészítése: a dagi malackákat jól megsikáljuk és a hasukat keresztben bevágjuk. Sütőpapírra tesszük, picit megsózzuk és olívát kenünk a rájuk. Kézzel a legjobb :))) és a bőrünknek is jót tesz 😉 Fóliával letakarva puhára pároljuk – 190°C, kb. 40 perc – a saját gőzében. Eközben elkészítjük a vajból, fokhagymából, sóból, reszelt sajtból és apróra vágott petrusból a vajkrémet. Amikor a krumplik megpuhultak, akkor a kissé szétnyílt részükbe belenyomkodunk egy kis vajkrémet, és jól fel is púpozzuk. A sütőt maximumra tekerjük és 3-5 perc alatt megpirítjuk a krumplikat.

Egyben sült oldalassal és koktélparadicsommal került az asztalra.

 

 
fűszervajas sült újburgonya egybensült oldalassal

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.