Füstölt tofus haltorta

Tudom 🙂 Tudom, hogy elsőre morbid ez a név. De az étel fenséges és bizony eddig még mindenkinek ízlett, mégha fel is vonta a szemöldökét első hallásra. Mert ugye hogy is lehetne halból tortá csinálni? :)))) Brrr… De aztán meglátja az ember és rájön, hogy bizony… ez valami fenséges 🙂

Füstölt tofus haltorta

Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz füstölt tofu, 40 dkg tengeri halfilé kiolvasztva, kockára
vágva, 1 közepes szál póréhagyma, 15 dkg bacon kocka, 1 pohár tejföl, 2 dl tej, só, bors, fokhagyma (tőlem megszokottan halhoz mindig a
granulált), 50-70 dkg krumpli, pici margarin, 2 ek. olívaolaj, 2. ek.
liszt.

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben gyorsan
megfőzzük. Leszűrjük, margarinnal, fokhagymával,
összetörjük, de szárazabb legyen, mint egy krumplipüré!
A bacon kockákat serpenyőben az olíván megpirítjuk. A karikára vágott
póréhagymát rádobjuk, megfonnyasztjuk. Ehhez adjuk a kockára vágott
halhúst, majd a szintén kockára darabolt tofut is. Kb. 5 percig
pirítgatjuk, hogy a halnak és a tofunak is legyen egy kis színe.
Széles, margarinnal kikent tűzálló tálba szedjük.

Ugyanabban a
serpenyőben megolvasztunk kb. 1 ek. margarint és rászórunk 2 ek.
lisztet. Simára keverjük, majd hideg tejjel és tejföllel egy
besamell-mártást készítünk. Sózzunk utána és enyhén borsozzuk is meg.
Ezt a krémet nem kell sűrűre főzni, és ha úgy érezzük jó, rögtön mehet
a tofus halra.
Az összetört burgonyamasszát rendezzük egyenletesen mindezeknek a
tetejére és villával csinosítsuk ki a tetejét, mint egy tortát.
Forró sütőben 10-15 perc alatt pirítsuk át a haltortát. Kockára vágva, melegen tálaljuk.
Önmagában is nagyon finom, de aki kívánja, citromos fejessaláta leveleket adhat mellé, vagy tálalhatja akár a levelekre is.

 

füstölt tofus haltorta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.