Cseresznyeéréskor | BodzaBlog









Cseresznyeéréskor

 

Cseresznyeéréskor mit is csinál az ember? Kerti partira megy és felmászik a cseresznyefára. Szed egy vödör cseresznyét. Teletömi a pocakját. Hazaviszi, megtisztítja, kimagozza. Aztán elmélkedik, hogy mit is? Mit is? Mert a cseri legjobb frissen, ropogósan. 

Joghurtos cseresznyetorta – cukormentes 

 

Hozzávalók:
Tészta: 10 dkg rétesliszt, 10 dkg sima liszt, 3 babapiskóta ledaráva vagy reszelve, 8 dkg margarin, 1 tojás fehérje, 1 sütőpor, 2 ek. glukonon.
Krém: 2 kis pohár natúr joghurt, 3 ek. glukonon, 1 citromhéja , 1 cs. tejszínhabpor felverve a 1 1/2 dl tejjel, 1 tojás sárgája, 1 cs. zselatin fix.
Töltelék: friss, magozott cseresznye, ropogós fajta

Elkészítése:

A tésztához valókat morzsoljuk, majd dolgozzuk össze, lazán nyújtsuk ki és egy vajazott, lisztezett gyümölcstorta formába nyomkodjuk bele. Legyen pereme is. Közepesen meleg sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül. Nem kell sziklakeményre sütni úgy nem jó. Csak szép világosra.
A joghurtot elkeverjük a tojássárgájával, a zselatin fix-szel és a glukononnal. Kislábosban felmelengetjük, majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, akkor hozzáadjuk a tejszínhabot. Úgy kell időzíteni, hogy a tészta már langyos legyen, mikor a krémet összellítjuk.
A tésztára halmozunk jó sok cseresznyét és ráöntjük-simítjuk a joghurtos, habos krémet. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Nagyon finom és dekoratív süti. És talán nem a hagyományos zselés látvány

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.