Apa sajtja

Alkalmanként szoktam venni egy-egy darab füstölt sajtot egyben. Aztán van, hogy forró serpenyőben, sütőpapíron csak simán megsütöm. A papír kell, hogy szépen lehessen tálalni, ne ragadjon mindenre oda. Erről csak rácsúsztatjuk a tányérra és kész is.

Egyszer Apa kitalálta, hogy a maradék sonkát tekerjem a sajt köré, mert biztos nem rontja el. Mi tagadás 🙂 A Fekete Erdő sonka tényleg nem rontotta el a sajtot 🙂 Így készült a

Sonkával burkolt sült füstölt sajt

Hozzávalók:
2 kb. 1 ujjnyi vastag egész szelet kemény, füstölt sajt. (pl. Karaván, Oázis, vagy nagyon finom a Cheeseland füstölt sajtja is) 2 hajszálvékony szelet nagyon finom füstölt sonka. Zöldség és barnakenyér passzol hozzá.

Elkészítése:
A sajtot körbetekerjük a sonkával. Egy serpenyőt felforrósítunk, sütőpapírt teszünk bele és a közepére teszünk 1 adag betekert sajtot. A papír egyik felét rá is hajthatjuk. Én rátettem egy bögrét, hogy kicsit lenyomja a sajtot. Aztán megfordítjuk és pirosra sütjük.
Közben a zöldséget kedvünkre előkészítjük a tányéron és mellécsúsztatjuk a forró sajtot. Barna kenyérrel tálaljuk.

 

sonkában sült füstölt sajt

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.